HTML

Veresi vizilabda

A veresegyházi uszodában működő ifjúsági vizilabda-csapat és a szintén a Octopus Búvár-és Vízilabda Egyesületre - Octopus BVSE - által működtetett búvár-csapat működéséről, mindennapjairól, sikereiről és küzdelmeiről.

Friss topikok

  • zsofii-Acsa: Sziasztok!:) Az acsai csapatról próbáltam már képeket csinálni úszás és játék közben, de még nem n... (2009.03.19. 19:57) A veresi elsö nagypályás edzés

Linkblog

"Kecsegtető" búvárokodás- majdnem befagyva:),02.22-én, 2 fokban:)

2009.02.27. 20:34 FHajni

Hőseink ismét a fagyos mélybe vetették magukat....

 


Vasárnap vettünk vízmintákat az Erdőkertesi Pákász horgásztó különböző mélységeiből 12 m-ig, illetve talajmintákat is és találtunk valamiféle talán kénes kiválást 12 m mélyen, elküldtük egy laborba bevizsgálásra!
Ez azt bizonyíthatja, hogy valamilyen forrás táplálhatja a tavat, esetleg még barlangot is találhatunk!
10 m mélyről óvatosan kézben felhoztam egy kecsegét, hogy megvizsgáljuk mennyire egészséges, de szerencsére teljesen épp volt, láthatóan jól érzik magukat a tóban, fényképezés után óvatosan visszaengedtük a tóba és ő szép komótosan elúszott.
Érdekes viszont, hogy állítólag 70 cm körülieket telepítettek pár éve és ez kb. 60 cm hosszú volt. Lehet, hogy már helyi szaporulat is van a tóban?
Így megbizonyosodtunk róla, hogy tényleg élnek kecsegék a tóban, láttunk méteres példányokat is, melyek súlya kb. 6-7 kg-ra tehető, ez nagy ritkaság Magyarországon és nagyon "kecsegtető" a horgászok számára!!!
5-6 m mélyen 1-3 cm-es sügereket rengeteget láttunk mozogni, ez is jó jel a helyi szaporulat tekintetében!
Amint megvan a kémiai vizsgálat eredménye azonnal továbbítom mindenki felé!

Üdv: Pásztor Attila,búvároktató, gyermek vízilabda szakosztályvezető (Veresegyház-Erdőkertes-Acsa)


Octopus Búvár-és Vizisport Egyesület
Pásztor Attila, elnök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresivizilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr92970555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása